Van individuele ondersteuning voor kinderen en gezinnen tot peerbegeleiding voor peuters en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Begin met een gratis kennismakingsgesprek en laten wij werken aan groei, ontdekking en veerkracht.
Ondersteuning voor groei en ontwikkeling
”"Samen op weg naar positieve verandering, stap voor stap, om een sterke basis te bouwen voor groei en welzijn."
Esther Heijsman
Het individuele en/of gezinsbegeleiding begint met een gratis kennismakingsgesprek van ongeveer 30 minuten. Bij een goed gevoel of een fijne klik kom ik vervolgens graag bij jullie thuis voor een intakegesprek en een observatie. Tijdens dit gesprek probeer ik duidelijk en helder te krijgen wat de hulpvraag is. Dit proberen wij samen te ontrafelen. Voorafgaand aan dit gesprek stuur ik een vragenlijst op die jullie kunnen invullen. Daardoor krijg ik een goed beeld van jullie gezin en jullie kind.
Als er een duidelijke verwachting is van beide partijen kan de begeleiding thuis bij het gezin/kind van start gaan. Het is hierbij van belang dat beide ouders akkoord gaan. Omdat het even duurt voordat een verandering zichtbaar is en ook wel hulpvraagafhankelijk is, ga ik uit van 6-8 begeleidingssessies. Indien gewenst en/of noodzakelijk kunnen wij de begeleiding verder uitbreiden. Tussendoor vinden er evaluatiegesprekken plaats. Hierbij gaan wij samen in gesprek over de voortgang, staan we stil bij de succesvolle stappen die gezet zijn en bespreken we hoe jullie als ouders je kind kunnen (blijven) ondersteunen. Wij sluiten de begeleiding af met een eindevaluatie. Hierbij staan wij stil bij wat het effect is geweest en hoe jullie dit in de toekomst samen kunnen vasthouden.
Is er een vermoeden of sprake van een ontwikkelingsvoorsprong, dan is een peerbegeleidingsmoment van 2 uur op 1 dag in het weekend erg leuk en leerzaam voor jullie peuter/kleuter. Zodat jullie nieuwsgierige peuter/kleuter met gelijkgestemden en samen met mij onderzoekend, ontdekkend kan verkennen en leren. Met elkaar werken de kinderen aan afwisselende en uitdagende activiteiten, waarin aandacht is voor mindset en talenten. Hoe leuk is dat om samen te doen? Gelijkgestemden waarmee je echt kunt spelen en communiceren en die je vaak beter begrijpen dan je leeftijdsgenootjes van school, kinderdagverblijf of gastouder.
Tussendoor vinden er evaluatiegesprekken plaats. Hierbij gaan wij samen in gesprek over de voortgang, staan we stil bij de succesvolle stappen die gezet zijn en bespreken we hoe jullie als ouders je kind kunnen (blijven) ondersteunen. Als blijkt dat er geen behoefte meer is aan peerbegeleiding sluiten wij deze begeleiding af met een eindevaluatie. Hierbij staan wij stil bij wat het effect is geweest en hoe jullie dit in de toekomst samen kunnen vasthouden.